Archive for the kopee-pastee Category

5,4 milyar rupiah!!

Posted in kopee-pastee on 20/12/2010 by adhythya

Nemu di http://hermajestysthunder.blogspot.com/ ternyata emang gak sia-sia buat investasi di barang2 antik. Silakan simak, bro….

Wired Magazine reports that George Brough’s personal machine, the prototype Brough Superior SS100 Alpine Grand Sport is up for auction and will reportedly command at least $600,000 – a new world record for a motorcycle at auction. Only about 1,000 Brough Superior motorcycles are believed to exist today.

You can hear the growl of a Brough (pronounced Bruff) Superior at the recent Real Cleassic Show, October 2010, below.

Advertisements

Rolling Stones: the Backstage’s

Posted in kopee-pastee, rock&roll on 24/10/2010 by adhythya

The Big Question

Mick Jagger leans on his stylist Pierre Laroche during their American tour in 1975. They kicked off their tour in New York City by performing “Brown Sugar” on a flatbed driven down Broadway, and their stage props included a giant phallus.

Bianca's Pass

Bianca Jagger displays her backstage pass on her white platform shoe during the 1975 Tour of the Americas. The couple married in 1971 and divorced in 1978. “My marriage ended on my wedding day,” Bianca said later.

Jagger & Annie Liebovitz on Camera

Singer Mick Jagger and photographer Annie Liebovitz pose at Niagara Falls during the Rolling Stones Tour of the Americas in 1975. Perhaps her most famous portrait of a musician, however, was the one she took of John Lennon and Yoko Ono five hours before Lennon was killed.

Back Rub for Bill

Bassist Bill Wyman receives a shoulder massage backstage during the Rolling Stones’ 1975 Tour of the Americas. “I always got great respect as a bass player,” he said.

Keeps Balance

Mick Jagger balances in a backstage corridor in 1975. “Anarchy is the only slight glimmer of hope,” he said.

Keith Gets Made Up

Keith Richards puts on make-up for a show in 1975.“If you’re going to kick authority in the teeth, you might as well use two feet,” he said.

Lovely Couple

Jovial guitarist Ron Wood holds inebriated colleague Keith Richards backstage in 1975. “I never thought I was wasted, but I probably was,” Richards said later.

who's need practice? The rockstars!

Guitarist Ron Wood tunes up before a concert during the Rolling Stones Tour of the Americas, 1975. It was the band’s first tour with Wood, and he had to practice to get up to speed with the band’s songs.

Stands Up

Keith Richards leans against a wall backstage in 1975. “John Lennon … seemed to be in competition with me over drugs, and I never really understood that,” Richards once said.

Studded Stud

Bill Wyman quietly downs a beer backstage in 1975. Wyman wasn’t a big drinker or drug user. Instead, he was “girl mad.”

Here's Custard in Your Eye

Mick Jagger (R), Brian Jones, Bill Wyman, and Charlie Watts enjoy a custard pie fight at the Kensington Gore Hotel, where they held a ”Beggars Banquet” in celebration of the release of their new album of that name in 1968.

Necessary Supplies

The Stones keep a stash of alcohol on hand backstage in 1975. When asked how he keeps fit, Keith Richards replied: “Passing the vodka bottle. And playing the guitar.”

Leibovitz's shot

Photographer Annie Leibovitz gets her camera ready during the Rolling Stones Tour of the Americas in 1975.

Woodstock: The Legendary Lineup

Posted in kopee-pastee, rock&roll on 23/10/2010 by adhythya

Woodstock poster

In the summer of 1969, half a million hopeful, peace-loving young people — ‘lured by music, the country and some strange kind of magic,’ LIFE wrote — came together on a dairy farm in upstate New York, with some of the generation’s best artists providing the soundtrack. Here, experience the festival in the exact order it played out, from beginning (Richie Havens) to end (the guitar hero himself, Jimi Hendrix).

Woodstock's Opening Act: Richie Havens

Aug 15, 1969.
Three days of peace, love, and music begin with folk artist Richie Havens taking the stage as the festival’s first act. He plays covers of the Beatles’ “Hey Jude” and “Strawberry Fields Forever,” as well as his own hits including “Sometimes I Feel Like a Motherless Child.”

John Sebastian

Aug 15, 1969. The spontaneous of the founder of the Lovin’ Spoonful, who left that group a year earlier, is pictured during his unscheduled solo performance on Friday. He dedicated one of his songs, “Younger Generation,” to a newborn baby at the festival.

Rose Simpson, Mike Heron, Christina "Licorice" McKechnie, and Robin Williamson

Aug 15, 1969. Rose Simpson, Mike Heron, Christina “Licorice” McKechnie, and Robin Williamson perform as part of the British group the Incredible String Band.
Tim Hardin
Aug 15, 1969. Folk singer Tim Hardin played just two songs on the festival’s first day; one of them was “If I Were a Carpenter,” which Hardin wrote but was made more famous by Bobby Darin.
Ravi Shankar (right)
Aug 15, 1969. Ravi Shankar (right) plays sitar despite the rain that had begun to fall on Friday. Indian classical music was popular in the counterculture at the time, with bands like the Beatles and the Byrds incorporating it into their music.

Woody Guthrie

Aug 15, 1969. The folk artist and son of Woody Guthrie sings on the first day of the festival.
Joan Baez – Mother of Folk
Aug 15, 1969. Baez, six months pregnant at the time, takes the stage as the last act of Woodstock’s first day. During her set she paid musical tribute to immigrant labor worker Joe Hill, and performed her covers of “We Shall Overcome” and “Swing Low Sweet Chariot.”

Carlos Santana - David Brown

Aug 16, 1969. Carlos Santana trades riffs with bassist David Brown during his namesake band’s performance on Woodstock’s second day. On their eight-song setlist: “Evil Ways.”

Alan "Blind Owl" Wilson

Aug 16, 1969. Getting the blues with Canned Heat’s Alan “Blind Owl” Wilson plays harmonica during the band’s sunset performance on Saturday. A little more than a year later, Wilson was dead of a drug overdose. He was 27.
Canned Heat: Larry Taylor’s Bass Face
Aug 16, 1969. Canned Heat’s Bassist Larry Taylor

janis joplin

Aug 16, 1969. The legendary rock & roll belter dances on stage during her Saturday set with the Kozmic Blues Band. A little more than a year later, Joplin was dead of a drug overdose. She was 27.

Pete Townshend

Aug 17, 1969. The songwriter/guitarist lifts his Gibson SG during the Who’s epic 25-song set. The band had just released the album Tommy and ripped through many tunes from it; perhaps most memorably, they played “See Me, Feel Me” as the sun rose over Woodstock on Sunday morning.

Jefferson Airplane Soars

Aug 17, 1969. Grace Slick leads the band through a rocking Sunday-morning set of 13 songs, including “Somebody to Love” and “White Rabbit.” For more about Slick and her memories of Woodstock, check out her LIFE.com Guest Editor gallery.

Joe Cocker

Aug 17, 1969. Clad in a tie-dyed tee and sweating up a storm, Cocker performs on Sunday afternoon. Before a huge rainstorm halted all stage performances, he belted out his bluesy rearrangement of the Beatles’ “With a Little Help From My Friends.” (Cocker’s recorded version of that song was later used as the theme to the popular ’60s-set TV show The Wonder Years.)

Jimi Hendrix

Aug 18, 1969. Woodstockstrar! Jimi Hendrix fronts his band — going by the new name Gypsy Sun and Rainbows — as the last act on Woodstock’s final day. Hendrix came out of the festival with perhaps the most electrifying performance: his genius solo guitar interpretation of “The Star-Spangled Banner.” A little more than a year later, Hendrix was dead. He was 27.
With all respect to lifemagz: http://www.life.com

Top 10 Notorious American Biker Gangs

Posted in history, kopee-pastee, rock&roll on 23/02/2010 by adhythya
source: http://listverse.com, http://en.wikipedia.org

Beda di luar, beda di Indonesia. Kalo di luar negeri nih, yaa… kebanyakan orang menganggap, yang namanya bikers tuh kumuh! Ya gayanya, ya hidupnya. Dengan jaket kulitnya, jenggot dan kumis berantakan juga kotor! Yaiya lah…. namanya juga naek motor. Kena angin, kena debu, asep knalpot…asal jangan aja kena aids. Dan pastinya, image tukang bikin onar, penjahat, bajingan… setia banget nempel di kehidupannya. Padahal, di luar negeri juga nih, 99% bikers tuh gak kayak gitu.  Mereka kerja baek-baek dan pekerja keras. Motor cuma hobi! Biker yang di maksud di sini adalah pengendara motor CC gede, tentunya! Semodel Harley tea-lah!

Nah, di Indonesia… kebanyakan orang emang tau, mereka yang punya Harley, terutama Harley2 tahun muda, emang orang2 kaya. Bener sih, banyak juga yang beranggapan mereka, si biker, bajingan juga. Tapi bukan bajingan yang bajingan. Di bilang “bajingan” karena ada beberapa oknum yang suka jadi mendadak gahar kalo lagi bermotor. Apalagi kalo bermotornya rame2. Itu nyali si oknum mendadak segede gunung!

Btw, soal nyali yang mendadak gede mah, emang (gak tau kenapa, ya??) udah jadi tabiat orang Indonesia! BERANI karena BANYAK. Gak yang 1000cc-an aja, yang 100cc, 125cc… ah, pokonya mah asal banyak, baru berani! Gak semua juga sih! Pisss…. 🙂

The 1%-ers

Balik lagi ke yang di luar negeri.
Sebenernya emang cuma sedikit bgt yang bermotor gede itu yang badung kebangetan. Saking sedikitnya, yaaa… kira2 cuma paling banyak nih, ya.. 1%.
Ya, cuma 1% biker yang bener2 bajingan, bener kriminal, bener2 edan, bener dekil, bener2 gila… dan mungkin emang cuma 1% ini lah yang bener2 BIKERS.
Terlepas dari segala bentuk kejahatannya, kita musti akui mereka yang 1% inilah yang bener2 nerapin WE’RE BROTHERHOOD. Bahkan, diakui atau enggak, INSIGHT untuk jadi 1%-er selalu ada di hati para (yang katanya) bikers.

SALUTE BROTHA!

10. Vagos MC

vago-logo

vagos mc - 1%

The Vagos Motorcycle Club, dibentuk di San Bernardino, CA, sekitar tahun 1960’s. Sekarang The Vagos memiliki sekitar 24 chapters di bagian barat Amrik dan 3 di Mexico.

3129204271 A10E782A8F
the vagos

The Vagos masuk daftar kejaran FBI dan ATF karena bandar narkoba, pembunuhan, pencucian uang juga kejahatan bersenjata. Bulan Maret 2006, pihak berwajib nangkep sekitar 25 anggotanya, dan menjadi sejarah penangkapan terbesar dalam sejarah California Selatan.

Established: 1965 in San Bernardino, California, United States – Years active: 1965-present – Territory: Southwestern United States and Northern Mexico – Ethnicity: Hispanic and White – Membership: 300 full-patch members, many more prospects and hang-arounds – Allies: Bandidos, Mongols, Sureños and the Mexican Mafia – Rivals: Brother Speed, Free Souls, Hells Angels and Norteños

bacaan:

http://nwhog.wordpress.com/2008/08/08/vagos-mc-meeting-in-grants-pass/

http://whiteprisongangs.blogspot.com/2009/06/vagos-motorcycle-club.html

http://www.thenation.com/

9.  Free Souls

Fscolor

Dibentuk akhir era 60-an di Oregon. Patchnya mereka ngambil simbol ANKH, Mesir yang dipasang ditengah2 roda. Seluruh chapter-nya berada di Oregon, dan hanya 1 yangn di luar, yaitu di Vancouver, Kanada.

Mei 2007, tiga anggota The Free Souls Motorcycle Club ditangkap dengan dakwaan berlapis (anjeeeng, siga kasus KPK-POLRI). Bukti nyata sih, Free Soul emang tenar sebagai BD, jual beli senpi dan curanmor.

Established: 1968 in Eugene, Oregon, United States – Years active: 1968-present – Membership: 100 full-patch members, many more prospects and hang-arounds – Allies: Brother Speed – Rivals: Vagos

bahan: http://www.free-souls-motorcycle-club.com/

8. Bandidos

Didirikan di San Leon, Texas, tahun 1966 oleh beberapa veteran perang Vietnam. Patch Bandidos terlihat “lucu”, gambar kartun seorang Mexico pake sombrero dengan machete di tangan kiri dan pistol di tangan kanan. Tapi, “lucunya” patch mereka, bikin bergidik orang yang melihatnya.  Sekitar 90 chapters-nya tersebar di seluruh Amerika Serikat, belum termasuk chapter2-nya di Asia, Jerman dan Australia.

Sargentodearmas

Bandidos emang punya sejarah panjang yang edan pokonya mah, brutal, aktivitas, dan kriminal. Sebutin aja apa yang jahat, Bandidos pasti pernah ngelakuin! Edan pan? Nah, yang sempet jadi bahan perbincangan, kejadian tahun 2006, waktu pembunuhan seorang petinju terkenal, yang ternyata anggota rival beratnya, Hell’s Angels MC.

Established: 1966 in San Leon, Texas, United States  – Founder:Donald Eugene Chambers – Years active: 1966-present – Territory: Chapters in Australia, Belgium, Canada, Costa Rica, Denmark, England, Finland, France, Germany, Italy, Luxembourg, Malaysia, Norway, Singapore, Sweden, Thailand and the United StatesEthnicity: Hispanic and White – Membership: 2500 full-patch members – Allies: Mongols, Outlaws, Pagans, Vagos and Black CobrasRivals: Comancheros, Hells Angels, Sons of Silence and Original Gangsters

bahan: http://en.wikipedia.org/wiki/Bandidos, http://www.bandidosmc.dk/

7. Highwaymen

The Highwaymen MC, 1%-er yang dibentuk di Detroit, MI, 1954. Chapter-nys tersebar se-Amrik, spanjang Michigan terus hingga Norwegia dan Inggris. Moto mereka,“Highwaymen Forever, Forever Highwaymen” diadaptasi oleh semua bikers 1%-es di seluruh dunia.

Highwaymen-Patch

Untuk soal anti kemapanan, yaaa… 1%-ers gitu lho. Catatan kriminl, idem.

Emblems

Highwaymen Forever, Forever Highwaymen

6. Warlocks

Satu hari di February 1967, di atas Aircraft Carrier USS Shangri-La, 13 awak kapalnya bersatu buat bikin satu brotherhood, Warlock MC. Diprakarsai oleh brother Grub, yang sampe sekarang masih aktif wara-wiri pake motornya.

“God is Good, but Grub is Great!”

Maka jadilan. di Philadelphia, 1967, dan tumbuh semakin nesar dengan anggota para veteran perang Vietnam, hanya kulit putih. Tersebar dari mulai Pennsylvania, terus sepanjang northeastern United States, beberapa chapter di southeast United States, juga chapter2 luar negeri sperti di Jerman, Inggris.


va

WE LIVE THE LIFE WE LOVE & LOVE THE LIFE WE LIVE

Setahun yang lalu, 2008, Tommy Zaroff, President of the Bucks County, PA chapter, ditangkap karena membawa 10 pounds  methamphetamine. Yaa, tipika 1%^er amerika sana emang gitu. kriminal! Tapi…hey, we’re who we’re!

Picture 1-118

bahan: http://www.warlocksmc.net

5. Sons of Silence

Photoid12570

The Sons of Silence juga salah satu dari “1%er” gang motor, dibikin di Niwot, Colorado tahun 1966 dan termasuk di dalam salah satu episode Gangland on The History Channel. The Sons of Silence terus berkembang, bikin chapter2 se-amerika, lebih banyak sih di wilayah timur, dan beberapa chapter di Jerman.

Ini dia motto paling gw suka, yang diadopsi oleh The Sons of Silence dari bahasa latin “Donec Mors Non Seperat”, yang artinya “Until Death Separates Us”. Ini gang pake patch bergambar American Eagle, sama kyk bir Budweiser dengan superimposed di atas huruf A.

October 1999, 37 anggota Sons of Silence ditahan karena perdagangan narkoba, senjata ilegal dalam suatu penyergapan gede2an oelh ATF.

4. Outlaws

410W

The Outlaw Motorcycle Club, salah satu gang motor paling gelo dan paling kolot di amerika. Dimulai tahun 1935, edan tua bgt ya… di bar Matilda’s dijalan Route 66 , tau dong, route 66 sekarang jadi tenarnya karena apa… daerah McCook, IL. Pacth-nya bergambar tengkorak (yang tidak nyeremin, hehehe) disilang 2 piston (gegantinya tulang) dan 2 pestol dibawahnya! Dengan umur club yang udah lebih dari 70, gak heran chapter-nya tersebar seantero USA, malah udah kokoh pula di beberapa negara kayak: Australia, Asia, Eropa dan Amerika Selatan dan Utara (kanada).

Harry Joseph Bowman, The World Leader of The American Outlaw Association (A.O.A.), juga ex presidente  international  of The OutlawsMotorcycle Club yang membawahi lebih dari 30 chapters di U.S. dan 20 chapters di 4 negara, sampe i hun 1999. Bisnis harom-nya buanyak banget, dan jadi panutan bisnis2 para gang motor lainnya, mulai narkotik, senpi, pelacuran, pemerasan dll.

3. Pagans

Paganscol

The Pagans dibuat di  Maryland tahun 1959 dan tahun 1965 bener-benr nyebar!!. Patch-nya bener2 nyiriin what’s pagan stand for…. plus, rasis bgt, dengan pake logo nazi di bagian depan. Tiap anggota pasti bertato ARGO (Ar Go Fuck Yourself) dan NUNYA (Nun’Ya Fuckin’ Business). Dengan daerah kekuasaan di pantai timur amerika. ates.

Musuh gerot Hell’s Angels Motorcycle Club ini, juga tenar sebagai perampok, pengedar, pembunuh,pemyelundup, dll.

Sedikit banyak kisah brutal perang gang antara Pagan vs Hell Angel’s,, misal di February 2002, 73 anak Pagans ditahan di Lomng Island gara2 ribut ama the Angel’s. Tahun 2005 kejadian tambah parah, Vice-President of the Philadelphia Chapter of The Hell’s Angels, ditembak mati oleh salah satu Pagans! Damn… the war’ll never ending!

2. Mongols

Mongols

The Mongols, atau dikenal dengan Mongol Nation atau Mongol Brotherhood, dibentuk tahun 1969 di Montebello, California dari Hispanic bikers yang ditolak masuk  Hell’s Angels MC karena ras-nya! Sekarang, Mongol chapters banyak di wilayah barat United States, tapi juga buka di Kanada, Mexico danItaly.

2008, ada 4 agen ATF menyusup di Mongols MC dan ngebuka semua kegiatan ilegal ini club. Hasilnya, 38 ditangkap, termasuk president Mongol MC, Ruben “Doc” Cavazos. Bukan cuma itu… mulai sejak itu, semua yang berhubungan dgn Mongol MC dilarang dipake dimuka umum!! edan…. padahal itu di amerika lho! Negara PENUH KEBEBASAN…. kebayang pan gilannya ini MC. Jadi kayak PKI di Indonesia jaman Suharto.

1. Hell’s Angels MC

6Af6F70Daed83Cabf515D3Af05Ca20B6

Dan inilah satu-satunya MC yang paling ngetop semuka bumi!! Hell’s Angels! Didirikan sekitar 1940-1950 di  California, sekarang udah nyebar kayak virus ke seluruh dunia. Di amerika, rusia, eropa, asia, australia…. tinggal afrika aja yang belum! tau tuh turki jadi di baptis atau belum.  Patch-nya, “dead head”, diambil dari logo 85th Fighter Squadron and the 552nd Medium Bomber Squadron.

Dengan segala kerjaan ilegal (dan mitosnya) yang sang edan… yang paling jadi sorotan adalah kejadian di Altamont Free Concert di Altamont Speedway, December 1969 waktu Hell’s Angels jadi bodyguardnya The Rolling Stones dan rusuh dengan penonton, 1 penonton tewas disana.

Dan pastinya kejadian perang gang di Laughlin, Nevada di Harrah’s Casino dan Hotel, melawan Mongols MC. Hasilnya, 1 mongols mati, 2 angels luka tembak parah.

————————————————————————

Tuh-kan… begitu tuh kalo namanya 1%-ers. Yaaa, gak semuanya kayak gitu, tapi mau gak mau semuanya harus siap back brother-nya kalo ada apa2. Jadinya, mau gak mau harus begitu!

Beberapa MC tenar di atas (kabarnya) mulai melabarkan sayapnya di Indonesia. Ada yang bilang BOHONG, ada juga yang diem2 malah PENGEN. hehehe… Beberapa lebih bijak, menurut gw, katanya gini, “All brothers are welcome…. but this is our road!”

PS. baru nemu di askmen.com… 10 notorius bikers gang of the worlds!! tunggu ye…